Over mij

Voornaam : Jef

Naam : Van Meirhaeghe

Ploeg : Lotto-Belisol U23

Vorige ploegen : Soenens-Construktglas CT, Cube-Fintro, Edegem Bicycle Club , WAC Hoboken

Woonplaats : Antwerpen

 Geboortedatum : 21 januari 1992

Lengte : 1,78m

Gewicht : 69kg

Hoe het begon
Ik begon met fietsen toen ik 12 jaar was. Mijn eerste fiets was een paarse Peugeot en daarna een blauwe Colombus en een witte Ridley. Mijn broer deed aan wielrennen en ook enkele neven reden met hem. Dat was mijn motivatie. Vanaf mijn 13e begon ik echt met koersen en met eerste goede uitslagen kwamen toen ik 14 was. Een zesde stek op het BK en verschillende tweede plaatsen maar geen winst.

Winnen
De nieuwelingentijd was bij Edegem BC. Ik reed weer vele ereplaatsen bijeen en bij de junioren won ik in het shirt van Edegem eenmaal. Als tweedejaars junior reed ik bij Cube Fintro CT. Ik won in dat seizoen negen wedstrijden en ik herinner me ze allemaal nog levendig. 

In Lokeren was er sprint met twee, In Temse een bergop sprint met drie. In Rozebeke, Brakel en Opwijk won ik na lange solo's. Dat deed ik ook in de Ronde van Vlaanderen en Mandel-Leie-Schelde. In Zemst viel ik in de laatste kilometer aan. Mijn zege in Hoegaarde was de beste dag die ik ooit kende. Ik finishte met een voorsprong van twee minuten na een solo van 20 kilometer. 

Na een jaar bij Soenens waar ik veel leerder van de oudere renners en ploegleiding, tekende ik als tweedejaars belofte nij Lotto-Belisol.

Renner
Als renner kan ik dus best een stuk alleen koersen en ook mijn sprint is niet slecht. Het werk in de Vlaamse Ardennen en de kasseienstroken passen mij ook. Ik wil graag mijn klimcapaciteiten en mentale weerbaarheid verbeteren. Alles bij elkaar ben ik een allround renner.

Dromen
Mijn mooiste resultaten spreken voor zich: de Ronde van Vlaanderen voor junioren, Mandel-Leie-Schelde en de Carpathia Tour van vorig jaar. Mijn droomkoersen zijn Parijs-Roubaix, de Ronde, E3, Omloop Nieuwsblad: het Vlaamse voorjaar dus. Als ik ooit een voorjaarscampagne met de grote jongens zou kunnen doen, zou dat fantastisch zijn.