Juli / Augustus / Programma

 

Na een lange hoogtestage begon in terug in de kermiskoers van Isiere. Daarin reed ik een aanvallende en actieve wedstrijd. Ik miste toch de beslissende vlucht in eindigde in het peleton.

Daarna reed ik in Perenchies (1.2). Op 60km van de aankomst, toen het peleton in stukkken uit elkaar viel, voelde  ik mijn moment gekomen. Samen met 2 anderen wist ik tot 1min30 uit te lopen. Op 3km van de meet bleef ik als laatste vluchter over, maar kon een kleine voorsprong niet met succes verdedigen.

In London had ik opnieuw een erg goed gevoel. Door een valpartij op de eerste beklimming van de dag, moest ik echter veel krachten verspillen. Deze krachten kwam ik tekort in de sprint met een zwaar uitgedund peleton. Ik werd 29ste, maar voelde dat er veel meer in zat.

Voorbije Zondag kwam ik in Merksem aan de start van de havenpijl. Deze wedstrijd staat bekend als gevaarlijk en nerveus. Om deze reden nam ik niet deel in de sprint voor de dichte ereplaatsen. Ik werd 31ste en ben vooral blij dat ik recht bleef.

Komende weken is dit mijn programma:

-16 Augustus: Heusden

-19 Augustus: Veenendaal

-21 Augustus: GP Jef Scheerens

-23 Augustus: GP stad zottegem

-24 Augustus: Druivenkoers overijse

-27 Augustus: Mandel leie schelde

-31 Tem 4 September: Tour de Fjords