Ronde van de zeeland seaports/coppi e bartali

In de ronde van de zeeland seaports werd de wedstrijd na 40km al opengebroken. Ik was op dat moment niet voldoende attent vooraan aan het rijden en miste de slag. Slechts 20 renners reden de wedstrijd uit door de zware omstandigheden.

 

De coppi e bartali is een meerdaagse wedstrijd in de buurt van bologna. De eerste dag werden er 2 ritten gereden. De eerste was 100km lang en ging over 2 beklimmingen van ongeveer 5km. Daarop werd de wedstrijd hard gemaakt. Ik overleefde de eerste klim, maar geraakte niet mee over de top van de tweede en kwam binnen in een groepje op 5minuten.
Rit 1b was een ploegentijdrit over 13km waarin de ploeg werd onderverdeeld in twee keer 4 renners. Daarin ging het al na 2km volledig mis voor onze ploeg. Twee renners gingen in 2 verschillende bochten onderuit en konden de wedstrijd niet verder zitten. Victor en ik moesten dus de resterende 11km met 2 afwerken. Op deze manier konden we onze kansen niet optimaal verdedigen en verloren we veel tijd op de winnaars.

Daags nadien was onze zwaarste tegenstander het weer. Veel wind, veel regen en een bijtende kou zorgden voor een afmattende wedstrijd. Al na 50km, net voor een cruciale afdaling, moest ik mijn voorwiel afgeven aan ploegmaat Victor Campenaerts. Ik moest me beperken tot volgen in de bus en kwam binnen op een half uur van de winnaar.

De voorlaatste etappe was een vlakke rit over 175km. Ik voelde me hele dag erg goed en kwam op anderhalve kilometer van de aankomst in een ideale positie om te sprinten voor een goed resultaat. Kort daarna kwam ik echter ten val en zo zag ik al mijn verdwijnen. De opgelopen schade viel goed mee en starten in de laatste rit was geen enkel probleem.

De slotrit was een zware bergrit over 150km. Op een 60-tal km van de meet moest ik de rollen lossen in het peleton en dus besliste ik om niet te forceren en in de grupetto naar de aankomst te rijden. De wedstrijdjury was het echter niet eens met mijn keuze en een kleine 20km verder werd onze groep uit de wedstrijd gehaald. Zo kon ik de ronde dus niet beëindigen en trok ik ietwat teleurgesteld terug naar Belgie.

Groetjes,

 

Jef