Okolo Jiznich Cech

Van 4 tot en met 7 september reed ik in Tsjechië: de Bohemia Tour. De eerste rit eindigde in een massasprint. Het verloop van de etappe was het gekende verhaal: een vroege vlucht en controle van het peloton. Daarna gingen we sprinten op een skeelerbaan alsof een sprint op zichzelf als niet gevaarlijk geoeg is. Ik kwam te vroeg op kop en moest nog vier man laten passeren.

De tweede rit was een tijdrit van 12 kilomeyer. Ik voelde me niet super maar ook niet echt slecht. De winnaar was de Noorse kampioen tijdrijden reidar Borgensen. Ik finishte op een minuut van hem op een 41e plaats.

De derde rit was er eentje van 164 kilometer met enkele pittige beklimmingen. Ik heb niet aangedrongen want voelde me niet fit door een beginnende verkoudheid. De etappe eindigde voor mij in de grupetto.  

In de laatste rit was er weer een vroege ontsnapping met daarin Frederik Frison en Maarten Craeghs. Ze reden echt heel sterk die dag. Het peloton moest hard werken en kwamen niet echt snel veel dichter.

Op de lokale rondes viel peloton uiteen maar ik handhaafde me in het eerste deel. In laatste bocht zat ik perfect geplaatst, in derde positie en in het wiel van de latere winnaar Daniel Hoelgaard. Door een gevaarlijke manoeuvre van een ander ging ik bijna onderuit. Hierdoor verloor ik mijn goede positie en werd ik slechts negende.