Ronde van Luik

 

Rit 1: Vroeg in de wedstrijd reden 16 renners weg, zonder een renner van onze ploeg daarbij. We moesten alle zeilen bij zetten om deze groep tot de orde te roepen. Op de meet houden 3 renners uit deze groep nog een kleine voorsprong over. Ik doe de sprint voorbereiding voor onze snelle mannen en zij eindigen 4 en 5 in de uitslag.

Rit 2: Na een aantrekkelijke wedstrijd met veel wisselende situaties, wordt de wedstrijd stilgelegd door een gebrek aan seingevers. Er werd geen uitslag opgemaakt en ook de klassementen blijven ongewijzigd.

Rit 3: De rit met start en aankomst in Amel werd een heel zware. In het begin van de wedstrijd voel ik me niet echt goed en ik moet me beperken tot volgen. Pas na de beklimming van de mont-le-soie beginnen de benen beter aan te voelen. Als we op de lokale rondes aankomen kijkt mijn groep tegen een achterstand van 3min aan op de kop van de koers. Ik probeer nog naar voor te rijden, maar als ik op 1m30 kom, voel ik dat ik te snel ben willen gaan en de benen heb opgeblazen. Ik eindig op 2m30 op de 29ste plaats.

Rit 4: Na een razend snelle start rijden 16 renners weg. De ploeg van leider wout van aert controleert de wedstrijd en geeft deze groep nooit een grote voorsprong. Wanneer de finale losbarst worden ze dan ook snel ingelopen en op 10km van de meet waag ik mijn kans. In de afdaling op 5km van de meet rijd ik dan ook nog weg van mijn mede vluchters en haspel de laatste 3km met een voorsprong van 10seconden af om op die manier naar winst te rijden in de 4e rit van de ronde van luik.

Rit 5: Al voor de koers is duidelijk dat dit parcours te lastig is voor mij. Op de Cote les forges (op 33km van de aankomst) beslis ik om te lossen uit de kop van de wedstrijd (op dat moment nog een 40tal renners) en op een heel rustig tempo binnen te komen. 

Groetjes,

 

Jef