WINST

Vandaag reed ik de Grand Prix des Hauts-de-France, een wedstrijd van 172 tussen Prouvy en Douchy-les-Mines in het noorden van Frankrijk.

Redelijk vroeg in de koers reden er 15 renners weg. We hebben met Lotto-Belisol wel getracht alles weer bij elkaar te brengen maar dat lukte niet helemaal. Toch zijn deze 15 nooit echt ver geraakt. Maximaal hadden ze zo'n 1 minuut 30. Het is dus nooit stilgevallen in het peloton. 

In de finale veranderde de situatie steeds weer. De groep van 15 werd gepakt door een eerste peloton van 20-25 renners inclusief mijzelf. In de laatste zes kilometer ben ik uit die groep ontsnapt op zoek naar de enige overblijver van die oorspronkelijke vroege vlucht.

Ik kreeg gezelschap van drie andere renners en we waren snel vooraan. Er zaten er daarmee twee van dezelfde ploeg mee in de kopgroep. Toen een van die twee aanviel, schoof ik mee. Op twee kilometer van het einde ben ik weggereden en kwam ik alleen over de meet. 

Heerlijk om te winnen en grote dank aan ploegmaat Dimitri Peyskens voor het harde werk! En nu op naar zondag, naar de Hel van het Noorden!

De uitslag vindt u hier.