tour de loir et cher etape 4

 

Al na minder dan 1km stond de eerste helling op het menu. In het eerste uur moest ik al enkele pijlen verschieten omdat ik achteraan stond om te starten en er geen neutrale start voorzien was. Er werd natuurlijk ook direct hard gereden en het duurde dus lang voor ik de kop van het peleton terugzag. Kort nadat ik vooraan in de wedstrijd verscheen reed een groep van 8 renners weg. Het peleton (nog slechts 50 renners op dat moment) gaf hen echter niet veel vrijheid en heel wat renners maakten van deze windstilte gebruik om terug post te vatten in de grote groep.

Toen in de finale de koplopers terug werden ingelopen, leek het te gaan uitdraaien op een sprint met een groep van 70 renners. 1 renner kon echter nog uit de greep van het peleton weggeraken: Rasmus Guldhammer. Met een impressionante versnelling reed hij een voorsprong van 10sec bij elkaar en won de rit  met 3 seconden voorsprong op het aanstormende peleton.

Zoals elke dag wel het geval in deze ronde kreeg ik opnieuw af te rekenen met pech. In de laatste bocht op 1 km van de meet zat ik nog perfect geplaatst, toen een van mijn concurrenten het nodig vond om rechtdoor te gaan in plaats van af te slaan en me op die manier in de granskant te dwingen.

Toch opnieuw een gemiste kans.

 

Groetjes,

Jef