Kattekoers Ieper

Vandaag reed ik de Kattekoers in Ieper. Het is een 2.2 wedstrijd van bijna 173 kilometer. Er ontstond snel een kopgroep van zeven renners die een voorsprong van vijf minuten namen. Het peloton raakte hiervan niet in paniek. Iedereen was zich ervan bewust dat er veel wind stond en dat die renners met het parcours van deze koers nog wel zouden terugvallen.

Het was rustig in het peloton tot aan de heuvelzone. Daar werd het enorm nerveus. Iedereen wilde voorin zitten maar niemand wilde doorrijden. Bij de eerste doorkomst op de Kemmelberg scheurde het. Wij waren weg met een groep van 50-60 renners. Ik zat er gemakkelijk bij. De groep scheurde verder in de lokale ronde.

In de eerste groep zaten 12 renners met daarbij mijn Lotto-Belisol ploegmaat Kenneth Van Rooy. In het tweede deel van het peloton zat ik. Bij de tweede passage van de Kemmelberg vond er weer een schifting plaats.

Ik had voor de Kemmelberg geanticipeerd omdat ik dacht dat ik dan zeker mee zou kunnen maar het is niet gelukt. Ik werd voor de Kemmel al weer ingelopen en kwam daarna net te kort om met de groep mee te glippen. Daarop zat ik in de derde groep, achter een kopgroep van 12 en een achtervolgende groep van eveneens 12 renners. Van onze groep werd ik tweede, dus 26e in de einduitslag.

Ik heb een behoorlijk gevoel overgehouden aan deze koers maar niet super. Ik blijf doorwerken. Volgende week trekken we met Lotto-Belisol naar de Ronde van Normandie. Daar hoop ik door meer wedstrijdkilometers mijn wedstrijdritme aan te scherpen. Ik vertrouw erop dat het gevoel nog beter zal worden dit seizoen.

De volledige uitslag staat hier.