Brussel-Opwijk

Op zondag werd de eerste echte wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Brussel-Opwijk is een koers van 147 kilometer. Als snel zat de wedstrijd in de beslissende plooi toen een groep van 45 renners na 40 kilometer was weggereden. Er zaten zes renners van Lotto-Belisol bij. De samenwerking was goed tot het moment dat we een deftige voorsprong hadden. Toen kwam de klad erin en begonnen renners te demarreren. De groep werd uitgedund maar voor mij was dat alleen maar goed.

Bij het ingaan van de laatste ronde werd het serieus. Ik reed weg met een groep van zes renners waaronder twee ploeggenoten maar BMC had niemand mee. Daarachter zaten wel vijf van hun renners dus het gat werd vakkundig gedicht. Daarna heb ik het nog geprobeerd maar dat lukte niet alleen.

Kort daarna ging de definitieve groep weg met Maarten Craeghs maar ook Ignazio Moser van BMC. Twee andere jongens, Matthias Legley en Stef Van Zummeren werden gelost. Wat er daarna precies vooraan gebeurde weet ik niet maar Craeghs en Moser lagen in de nadars. Legley kon als geloste uiteindelijk de wedstrijd winnen voor Van Zummeren.

In de laatste ronde reed ik met Bas Tietema van BMC. Hij probeerde me twee keer te lossen maar dat lukte niet. Daarna gaf ik hem lik op stuk. Ik begreep niet waarom hij niet wilde meewerken. 

In de laatste 600 meter kwamen Theuns en Bouvry bij mij. We gingen sprinten voor plek drie maar dat wist ik pas op 150 meter van de streep. Er zat niet veel meer op mijn sprint en ik werd vijfde. 

Ik ben best tevreden over het wedstrijdverloop en over hoe ik zelf heb gereden. Als Lotto-Belisol hebben we een dijk van een koers gereden. We waren steeds goed mee vooraan, zaten goed mee in de eerste schifting. Wat er dan vooraan gebeurt heb ik weinig zicht op. Dat is jammer.

De volledige uitslag staat hier. Ik sluit het weekend af met een goed gevoel. Ik ben denk ik goed in orde en kijk uit naar de rest van het seizoen

Groet,

Jef