Trainingskoers Bottelare

Het verhaal van de wedstrijd was er een van de dominantie van een enkele ploeg: Cibel. Thomas Ongena reed de ganse wedstrijd alleen op kop nadat de renner waarmee hij in beginfase was gedemarreerd als snel moest lossen.

Vlak nadat zij wegreden, na zo’n 10 kilometer, ben ik met een groep van 12-13 renners gaan volgen. In deze groep zaten maar liefst zeven renners van dezelfde ploeg. De samenwerking was ronduit slecht waardoor ik op 50 à 60 kilometer van de meet ben gaan aanvallen. De koers was immers om te trainen.

Er zat in elk rondje een helling en die gebruikte ik om de groep uit te dunnen. Een goede training! Cibel was echter in overtal en reageerde dus op al mijn uitvallen. Na lang proberen kwam ik eindelijk weg maar kreeg ik wel een waakhond mee van de ploeg, Bjorn de Decker.

Hij deed natuurlijk helemaal niets want dat is het ploegspel. Op de beklimming reed hij van mij weg en in een keer naar zijn ploegmaat voorop. Zij verdeelden uiteindelijk de prijzen. Ik werd derde na een solo van 14 kilometer. De voorspong was echter voldoende naar de achtervolgers. Het eerste podium van het jaar.

De volledige uitslag vindt je hier.

Video verslag via: http://www.avs.be/avsnews/oost-vlaams-koersseizoen-gestart

foto's via: http://www.cyclingeye.com/