Trainingskamp

Ik ben momenteel op Mallorca (Palmanova) om daar de basis te leggen voor het volgende seizoen. Half november ben ik vertrokken en twee dagen voor kerstmis ga ik weer naar huis om de feestdagen te vieren. Op 10 januari vetrek ik dan weer naar het mooie Mallorca. 

Ik ben deze vijf weken niet alleen in de Spaanse zon. Samen met Victor Campenaerts (volgend jaar prof bij Topsport Vlaanderen en Europees en Belgische beloftenkampioen tijdrijden), mijn ex-ploeggenoot Wouter Daniëls en Jamie Herremans die in mijn juniorentijd mijn ploegmaat was, zitten we met z'n vieren in een appartement. En ik kook meestal onze maaltijden.

Goed eten is belangrijk voor de trainingsarbeid die ik hier doe. Ik doe krachttraining in de fitnesszaal maar zit ook al veel op de fiets, voornamelijk om uren te maken. Toch ontbreken de krachtblokjes en sprints niet maar voorlopig is de training nog niet wedstrijdspecifiek. 

Mijn eerste koersen zijn pas eind februari dus dat is pas over twee en een halve maand. Ik bekijk nu wel met mijn trainer of ik eind december of begin januari misschien enkele wedstrijden op de piste kan rijden maar daarover later meer.

De weersomstandigheden zijn hier ideaal en daarom zitten er ook heel veel andere renners hier zoals de profs van Lotto-Belisol en Team Sky. De omgeving is fantastisch want je kunt hier zowel vlak als bergop trainen.

Vandaag deed ik een 20' test. Het gemiddelde was 375 watt en dat is 10 watt meer dan tijdens een identieke test aan het begin van 2013. De andere vorderingen kun je volgen via Strava.

Groetjes,
Jef