Juni

 

In de heistse pijl was de ploeg in de finale niet vertegenwoordigd in een ruime kopgroep van 14. Samen met dries van gestel en maxim farazijn konden we in functie van Bert Van Lerberghe de 14 terug bij de lurven vatten. Op 3km van de aankomst was mijn rol uitgespeeld.

Twee dagen later volgde ruddervoorde koerse. Ditmaal waren we in een kopgroep van een 20-tal renners vertegenwoordigd met 4. Net voor het ingaan van de laatste ronde reed Jonas Rickaert weg. Mede door het goede afstoppingswerk van Stijn, Bert en ikzelf wist hij tot op een kilometer van de meet alleen voorop te rijden. Jonas werd 3e, ikzelf 14e.

Rund um koln eindigde na een zware wedstrijd op een massasprint. In deze sprint slaagden we er als ploeg in om Pieter goed vooraan te houden tot op 1km van de meet. Daarna moest hij het alleen klaren. Pieter werd 9e, ikzelf reed rustig binnen na de 'lead-out'.

In de laatste rechte lijn naar het belgisch kampioenschap, volgde de kermiskoers in lede. Door een slepend achterwiel kon ik mijn goede dag niet omzetten in een goed resultaat. Ik miste de ontsnapping van de dag en werd 59ste.

Ook op het BK was een goed resultaat niet mogelijk. Door het zware parcours reden slechts 30 renners de wedstrijd uit. Ook ik moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Voorbije week reed ik de I.W.T. in Oetingen. Daar verging het me beter. Na een hele wedstrijd in de spits, kreeg ik op een 15-tal km van het einde een klop van de hamer. Daardoor moest ik uit een kopgroep van 12 renners lossen. Uiteindelijk werd ik 24ste.

 

Zondag 3-07 rijd ik nog in Roeslare, daarna trek ik naar bourg-saint-maurice voor 14 dagen goed te trainen.

 

Groetjes,

 

Jef