La Drome - Le Samyn

 

Op zaterdag, in de classic sud ardeche, wist ik reeds voor de start dat het moeilijk zou zijn om de wedstrijd te beeindigen. Ik deed wat ik kon, maar moest toch al snel afhaken op het afschuwelijk zware parcours.

 

Op zondag kreeg ik een herkansing. In de aanvang van de koers probeerde ik mee te gaan in de vroege vlucht. Toen dit niet lukte, heb ik er alles aan gedaan om Eliot Lietaer vooraan te houden. Tot op 35km van de meet kon ik perfect mijn werk doen. Daarna ben ik in een groepje van een twintigtal renners binnengekomen. Het gevoel na deze wedstrijd was veel beter dan vorige week in Oman.

 

Woensdag was mijn eerste wedstrijd op belgische bodem. Het beloofde een zware veldslag te worden. Ik had er opnieuw veel zin in en bleef continu goed vooraan in het peleton. Na een 30-tal km kreeg ik af te rekenen met een lekke band. Op dat moment was het peleton al lang gerekt door de wind en moesten al enkele renners de rollen lossen. Ik slaagde erin om terug te komen aan de voet van de eerste helling. Opschuiven was niet meer mogelijk en na 50 kilometer viel het peleton in verschillende stukken. Ik kon de sprong naar het eerste deel niet meer maken. Wedstrijd afgelopen.

 

Zondag rijd ik in Lillers en volgende week start ik in drenthe en rucphen.

 

Groetjes,

 

jef