Ronde Van Denemarken

 

Alle volledige uitzendingen van de ronde van denemarken zijn te vinden via deze link.

 

De eerste rit had een erg snelle aanvang. Na 2u aan 48 gemiddeld, kwam alles weer samen en reed een vlucht weg. In de finale werden ze teruggepakt en kon een groep met latere winnaar lars boom wegrijden. Ikzelf eindigde in het peleton.

De tweede rit was een erg lange rit van 235km. Tot km 215 voelde ik me erg goed en ging ik in de tegenaanval op een renner van Saxobank. Pas toen voelde ik dat ik maar 1 'cartouche' had na zo'n afstand. Ik werd terug ingerekend en eindigde achter een breukje in het peleton en verloor zo 24seconden.

De derde rit richting vejle was erg lastig. Continu stijle klimmetjes, met in de finale 4x over een echte muur. Ik eindigde op 17min van de winnaar.

De 4e en 5e rit waren een korte rit over 115km en een tijdrit van 14km. In beide ritten voelde ik me niet goed. Ik deed wat ik kon, maar moest me beperken tot volgen en proberen men werk te doen voor de ploeg.

In de laatste rit voelde ik me al terug beter. Maar door een valpartij op ongeveer 20km van de meet kon ik niet meedoen vooraan. Ploegmaat floris de tier viel ook en moest terug gebracht worden in het peleton om zijn klassement veilig te stellen. Hier kon ik me nog nuttig maken. Op 5km van de meet was mijn rol uitgespeeld en kwam ik in een groepje achterop binnen.

 

Jef