Rustperiode / Kermiskoersen

 

In de kermiskoers van Isieres reed in de start een groep van 16 weg. Daarbij 2 topsport renners en verschillende snelle sprinters. Om onze ploegmaats vooraan in een zetel te zetten en de sprinters onder druk, begonnen wij met nog 90km te gaan het peleton te mennen. Met nog een kleine 10km te gaan zat mijn taak erop en beeindigde ik de wedstrijd in een kleine groep achterin. Ploegmaat Sander Helven won de wedstrijd. videoverslag

In de finale van de GP beeckman in Ninove onstond een kopgroep van 23 renners. Uit deze kopgroep konden 3 nederlanders wegrijden. Ik reageerde iets te laat en kon het gat niet meer dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde trok onze ploeg resoluut de kaar Capiot. We probeerden met 3 het gat op de 3 leiders nog te dichten, maar kwamen niet meer dichter. Ik kwam als 23ste over de meet, Capiot werd 5e.

In Westrozebeke had ik een volledige offday. Ik kon niet mee toen een eerste kopgroep van 20 renners wegreed en ik moest ook passen als een groep van 20 in de achtervolging ging. Ik werd uiteindelijke 63ste.

Groetjes,

 

Jef