GP Claude Criquelion / WPC / Tour des Fjords

 

Vanaf de start in Silly voelde ik me goed in de GP criquiellion. Na de eerste locale rondes bij de start reden we meteen weg met een omvangrijke kopgroep. Deze werd stelselmatig uitgedund tot er een groep van 8 over was. Daaruit reed Jelle Wallays weg, ik werd 2e. Het gevoel in deze wedstrijd was erg goed en ik kon ook mee het koersverloop bepalen (wat vorig jaar niet zo was). Ik kon dus met een tevreden gevoel huiswaards keren.

Video verslag van de GP criquiellion

 

De eerste rit van de WPC trok van Rotterdam naar Antwerpen. Daags nadien keerden we terug. Ik kon beide dagen goed mijn werk doen voor de ploeg. Alle beelden van WPC dag1, dag 2.

 

In de Tour des Fjords kregen we het de eerste dagen zwaar te verduren. Erg veel regen en temperaturen die niet boven de 10 graden uitkomen, maakten de lange etappes nog zwaarder dan voorzien. 
In de eerste rit moest ik op de finale klim op 10km van het einde de rollen lossen.
In de tweede rit sprintte ik na 225 kilometer mee in het eerste peleton en werd 19e. 
In de derde en de vierde rit werd ik opnieuw op achtervolgen aangewezen en de laatste rit moest ik met een erg slecht gevoel de wedstrijd staken.

De komende wedstrijden die op het programma staan zijn rund um Koln, de ronde van Slovenie, IWT Oetingen en het belgisch kampioenschap in Tervuren.

 

Groetjes,

Jef