Ronde van Drenthe/Dwars door Drenthe/Nokere Koerse

 

In de ronde van Drenthe op zaterdag moesten verschillende kasseistroken afgewerkt worden. Het gevoel was op de eerste stroken erg goed en ik bleef continu binnen de eerste 20 plaatsen van het peleton. Na 115km reed ik echter achteraan plat op een moment dat er geen volgwagens, noch neutrale wagens mochten volgen. Het was das onmogelijk om nog terug te komen en ik moest de wedstrijd verlaten.

 

In Dwars door Drenthe was het parcours en omstandigheden gelijkaardig: smalle banen, droog en veel wind. Enkele de kasseien waren niet aanwezig. Vroeg in de wedstrijd probeerden we met de ploeg om waaiers te vormen. We reden weg met een groep van ongeveer 30 renners. Deze vlucht bleef echter niet lang duren. Toen alles samen kwam, was dat ook het signaal voor onze ploeg om de koers terug in handen te nemen en ons op de kop van het peleton te nestelen. Na 200km werd het dan een massasprint met een uitgedund peleton. Edward werd 4e, ikzelf liet de laatste 5km begaan.

 

Gisteren stond dan Nokere koerse op het programma. Ik deed erg veel moeite om de vroege vlucht te halen. Dit lukte echter niet, maar daardoor had ik mijn beste pijlen al verschoten. De rest van de wedstrijd probeerde ik te doen voor mijn ploegmaats wat nodig was. Opnieuw een massasprint waarin ik door men acties in het begin van de wedstrijd niets kon doen.

 

Groetjes,

 

Jef