Tour Of Qatar / Oman

 

Tour Of Qatar

Rit 1: In de finale brak de groep in verschillende stukken door de felle wind. Het eerste peleton was een 50-tal renners sterk. Ook ik was 1 van de 50. In de sprint kon ik niets meer doen en ik eindigde halfweg de groep in 28ste positie.

Rit 2: Kort na de start viel het peleton opnieuw uit elkaar in verschillende waaiers. Ik wist me goed te handhaven in de eerste waaier. Dit duurde echter niet lang, want kort daarna kreeg ik te maken met een lekke band. Ik werd teruggeslagen naar de 4e groep. Ook dat duurde niet lang. Omdat ik een put in het wegdek te laat zag en deze dus niet meer kon ontwijken, ging ik hard tegen de grond. Mijn volledige rechterkant was geschaaft en in mijn arm had ik diepe snijwonden. Het duurde even tot ik kon vertrekken, maar met de steun van mijn ploegleider en collega-renner Dries Devenyns, reed ik toch de wedstrijd uit.

De volgende dagen moest ik me beperken tot volgen. Het vergde veel van mijn lichaam om de ronde te beïndigen, maar de voldoening was erg groot toen dit toch lukte.

 

Tour Of Oman

Rit 1: Direct na de start ging ik in de aanval opzoek naar bonificatie seconden om de jongeren trui voor enkele dagen te veroveren. Ik slaagde echter niet in mijn opzet en keerde van een kale reis terug.

Rit 2: Opnieuw bevond ik me in de vroege vlucht. Ditkeer opzoek naar de trui voor de strijdlustigste renner. In deze rit slaagde ik er wel in. Door het winnen van 2 tussensprints en 2e boven te komen op 1 van de hellingen, mocht ik na de rit voor het eerst naar het podium om de trui van de strijdlust in ontvangst te nemen.

Rit 3: Zoals de voorbije 2 ritten was ik opnieuw aanwezig in de vroege vlucht. Op 20km van de meet werden we ingerekend, maar ik verstevigde wel mijn leiderspositie in het nevenklassement voor de strijdlustigste renner.

Rit 4: Ik koos er voor om een rit rustig in het peleton door te brengen. Dit lukte perfect en zo kreeg ik na 3 dagen voorop rijden een relatieve rustigdag.

Rit 5: O.w.v. een staking ging de wedstrijd niet door. Door de warmte en de snelle afdalingen werden de velgen van onze fietsen te warm, waardoor de banden door de grote druk ontploften. Als het materiaal het laat afweten wordt het te gevaarlijk om te koersen.

Rit 6: Om de ronde mooi af te sluiten sprong ik opnieuw mee in de vroege vlucht. Ik verzekerde me van winst in het klassement van de meest strijdlustige renner en omdat we erin slaagden op voorop te blijven, werd ik 3e in de rit uitslag na Matthias Brandle en Iljo Keisse.

De volgende opdracht op mijn programma is kuurne-brussel-kuurne komende zondag.

Groetjes,

Jef