Tour de Moselle

De Tour de Moselle was een driedaagse etappekoers bestaande uit vier etappes. Het begon op vrijdag met een rit van 140 kilometer waar het hele deelnemersveld meteen uiteen werd geslagen. In het begin was ik voorop met een groep van vijf maar dat ging uiteindelijk niet door.

Uiteindelijk kwam er een groep van 14 voorop met daarachter een groep van 30 inclusief mijzelf. Op een serieuze klim valt mijn groep dan uiteen. Ik bleef in het tweede deel zitten en heb niet aangedrongen in de sprint. Ik wist toch al dat ik tijd ging verliezen.

De dag erna stond er heel vroeg een tijdrit op het programma. Het was een zwaar parcours dat begon met een klim van zo’n twee á drie kilometer. Eens je boven was, kwam er een steile afdaling en daarna eigenlijk in dalende lijn naar de finish. Ik eindigde als 16e en had die dag een goed gevoel.

In de middagrit ontstond er een vroege vlucht met daarin een ploegmaat. Dat betekende dat wij als Lotto-Belisol U23 niet hoefden te rijden. Die groep bleef nipt vooruit. Ik ging makkelijk over de klimmen en op drie kilometer van de aankomst probeerde ik de sprong naar de kop van de wedstrijd te maken. Helaas bleef ik op 2-3 seconden steken.

De laatste rit op zondag vond plaats in Thionville. Ik had hier mijn zinnen op gezet. Directvelo heeft een uitgebreid koersverslag want er gebeurde erg veel die dag. Ik heb de ganse rit in de aanval gereden. Nadat ik met een groep weg reed sloten er meerdere renners aan en werd het uiteindelijk een groep van 30.

Daaruit reed ik weer weg met en klein groepje. Ik kwam makkelijk over de hellingen. Uiteindelijk kwam ik in de finale in een groep van tien terecht die ging sprinten om de zege. Ik had de hele dag met mijn krachten gesmeten en er zat niet meer op wat erop zou moeten zitten. Ik werd tweede achter de kampioen van Frankrijk. Het was een ontgoocheling maar ik had onderweg veel gegeven.

Helaas hoorde ik vandaag dat ik niet ben opgenomen in de Belgische selectie voor het WK. Dat is een serieuze teleurstelling voor mij.