Belgisch kampioen beloften!

 Op zondag 24 augustus reden we in Tervuren het Belgisch kampioenschap voor beloften. Het was een race van in totaal 178 kilometer.

Vroeg in de wedstrijd reed een groep van acht weg. Dat was goed voor Lotto-Belisol want zowel Maarten Craeghs als Amaury Capiot zaten mee maar ze werden na een uur koers weer gegrepen. 

Vanaf dat moment veranderde de situatie in de koers voortdurend. In de finale, op 40-50 kilometer van de meet, reden we weg met negen renners. Er zaten er twee van Quick Step bij. Voor Lotto-Belisol waren Frederik Frison en ik erbij. De slag was geslagen. Die groep viel in twee stukken maar zowel ik als Frederik hielden stand.

Van de ploegleiding kregen we de orders om een voor een aan te vallen. Ik ging eerst maar werd snel gepakt. Daarna ging Frederik. Het kostte de groep aanmerkelijk meer moeite die te pakken te krijgen. Maar ook dat gebeurde. 

Direct erna ging ik weer aan. Het was op acht kilometer van de meet. Meer dan tien seconden heb ik niet gehad maar het was voldoende. Ik ben Belgisch kampioen!

extra foto's op facebook en www.cyclingeye.com