Tour d'Alsace

 

Rit 1: Een uitgeregende eerste rit eindigde niet op de verwachtte massasprint. 2 renners konden ondanks sterk achtervolgingswerk van o.a. onze ploeg, een kleine voorsprong behouden.

Rit 2: Deze rit had ik vooraf aangestipt. In het eerste deel van de wedstrijd waren er 2 cols van 1ste categorie. Op de eerste kwam ik niet in de problemen. Op de tweede, die kort daarna volgde, moest ik al vroeg de rollen lossen. Ik bleef nog erg lang proberen om terug in de kop van de koers post te vatten, maar slaagde hier niet meer in. Ik eindigde in een groep op 20 minuten van de winnaar.

Rit 3: Opnieuw was het vanaf de start bergop. Ik kon deze eerste klim gemakkelijk overleven en met een uitgedund peleton trokken we naar de zware lokale ronde. Omdat het peleton dit gecontroleerd aanpakte, wisten nog veel renners terug de aansluiting te maken. Ik voelde al snel dat de lokale ronde in de finale voor mij te zwaar zou zijn en bleef dus gewoon volgen tot de wedstrijd uit elkaar spatte. Daarna kwam ik op een rustig tempo binnen.

Rit 4: De zwaarste etape van deze tour d'Alsace ging over een col van 2e, een van 3e en 2 van eerste categorie. Ik probeerde mee te gaan in de vroege vlucht, maar continentale formatie van Katusha liet niet gemakkelijk begaan. Pas na de 3e beklimming van de dag, net voor de gevreesde Platzerwasel, wist ik met enkele anderen een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. Niet genoeg om mee met de kop van de koers over de volgende beklimming te geraken. Daarna was het gewoon kwestie van binnen tijd aan te komen.

Rit 5: De slot etape zou een uitgelezen kans worden om te sprinten voor een overwinning. Vroeg in de wedstrijd ging een groep van 5 renners aanvallen. Toen ik de sprong naar hen probeerde te maken en op een 5-tal seconden kwam, werd ik in een dorpje tot 2 keer toe de verkeerde richting uitgestuurd. Ik werd terug ingelopen door het peleton en zag de vluchters niet meer terug tot na de aankomst. We deden er met ons team alles aan om de 5 terug in te rekenen, maar mede door verschillende valpartijen in het peleton, kwamen we 5 seconden te kort. Dan Mclay won erg gemakkelijk de peletonsprint voor de 6e plaats.

 

Groetjes,

 

Jef