Antwerpse Havenpijl - 8e

Op 7 augustus reed ik een regionale wedstrijd in Halen. Het verhaal is kort. Het was een snelle en gesloten koers tot op twee ronden van het einde een kopgroep van zeven weg reed.

Ik zat de hele dag niet in de wedstrijd en voelde me de hele dag niet goed. De dag was ook meer bedoeld om na de Alsace weer snelheid te krijgen. Ik heb me niet met de sprint bemoeid want wilde in deze regionale koers geen risico nemen. De uitslag staat hier.

Vandaag, 10 augustus, was het tijd voor de Antwerpse Havenpijl, een wedstrijd van 182 km die deel uitmaakt van de Topcompetitie. De hele dag reed een kopgroep van 13 voorop met daarbij Maarten Craeghs en Amaury Capiot voor Lotto-Belisol. 

Ze bleven voorop tot in de laatste ronde, ondanks dat de groep wel uiteen viel. We sloten met een grote groep aan. Toen gingen we met 20 man sprinten voor de zege, of althans dat dachten we. In de laatste, gevaarlijke, anderhalve kilometer rijden Yoeri Havik en Ivar Slik nog weg. Havik wint voor Slik en wij gingen sprinten voor plek drie

Ik zet gewoon veel te laat aan. Ik had een snelle laatste 150 meter maar had misschien te weinig vertrouwen in mijn eigen sprint waarna ik als achtste eindig. De volledige uitslag staat hier

De volgende wedstrijd is de Ronde van Oost-Vlaanderen van woensdag tot en met zondag.