omloop het nieuwsblad

 

Aan de start bleef het droog, maar het duurde niet lang voor we op een nat wegdek terecht kwamen. In de aanvangsfase hield ik mij rustig vooraan in het peleton. Toen de verschillende hellingen eraan kwamen, wist ik dat het menens werd en wist ik me steeds goed te plaatsen.

Na de taaienberg geraakten we voorop met een groep van 16. De grote blokken waren allen vertegenwoordigd en de samenwerking was uitermate goed. 

Vervolgens was het wachten op de lokale ronden tot er nieuwe aanvalspogingen kwamen. Bij de eerste poging reageerde ik direct en we wisten met 3 een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. Deze aanval werd echter snel geneutraliseerd. Op de voorlaatste helling van de dag moest ik even passen, maar samen met ploegmaat kenneth van Rooy kon ik de sprong naar voor toch terug maken.

Bij de aansluiting, met nog 3km te gaan, besliste ik om mijn laatste aanval te plaatsen. Ik nam een kleine voorsprong, maar deze was niet genoeg om op de laatste helling van de dag mijn 2 dichtste achtervolgers achter mij te houden. Ik werd ontgoocheld derde.

Videoverslag

Groetjes,

 

Jef