Memorial Philippe Van Coningsloo

Op 8 juni reed ik de Memorial Philippe van Coningsloo, een 1.2 wedstrijd van in totaal 180,8 kilometer.

De wedstrijd begon met een grote ontsnapping met daarbij drie ploeggenoten maar die ontsnapping werd teniet gedaan door de ploegen die niet mee waren: Cibel en EFC. Die hebben het gat dicht gereden.

Door de ganse koers zijn er dan weer verschillende ontsnappingen geweest. Telkens met een kleine voorsprong. Twee keer reed er een grotere groep weg waarin ik twee keer vertegewoordigd was. De tweede maal zijn we met 25 man weggebleven.

Op vijf kilometer van de aankomst plaatste Rob Ruijgh een aanval. Ik wachtte net iets te lang en ik heb hem niet meer teruggezien. Ik werd weer gepakt en trok daarna de sprint aan voor mijn ploegmaats. Mijn uitslag was 21e van de groep van 25. Nadat ik die sprint heb aangetrokken, heb ik me laten uitbollen.

In de finale zat ik weer waar ik moest zitten maar ik schoot tekort om een sterke Rob Ruijgh terug te halen. Dat is jammer maar niets aan te doen. De volledige uitslag staat hier.

Op dit moment ben ik met Victor Campenaerts op stage in de Franse Alpen. Op het programma staan deze week vooral kortere trainingen. Vanaf volgende week komen dan de langere trainingen maar het zijn niet ongelooflijk veel uren. Dan sta ik op 29 juni toch met de nodige frisheid weer aan de start van de volgende koers.