Paris-Arras deel II

Etappe 2

De tweede rit in Paris-Arras bestond uit 167 kilometers met grotendeels wind mee. Er was wel gevaar voor waaiers maar uiteindelijk gebeurde er niets. In de finale rijdt er een groep van acht renners weg. Roubaix-Lille Metropole, de klassementsleider, kan de controle niet houden. 

Die groep rijdt weg en de laatste man wordt op een kilometer van de meet bijgehaald. Ik reed een attente koers, vond ik zelf. De finale werd verreden in verschrikkelijk weer. Alleen maar regen. Op tien kilometer van de streep reed ik lek. Ik kon toch terugkomen en mijn werk voor de ploeg doen. Daniel McLay werd zesde en ik twaalfde. 

De volledige uitslag vindt u hier.

Etappe 3

In de laatste etappe was er na een zestigtal kilometers een vlucht van acht renners waar ik bij zat. We zijn vrij lang voorop kunnen blijven, zo'n 100 kilometer, tot op de laatste klim. Onderweg won ik een tussensprint. Meerdere renners hadden hetzelfde aantal punten als ik maar ik stond het kortst in het algemene klassement. Daardoor schreef ik de rushes-trui op mijn naam. 

Ploegmaat Daniel McLay won de laatste rit. In het eindklassement werd ik achtste en vierde bij de beloften. Al met al heb ik het weekend mooi afgesloten. Het was voor mij een mooie prestatie om mee naar Parijs-Roubaix voor beloften te trekken. Ik voel me goed en kan daar zeker voor een mooi resultaat gaan.

Algemeen klassement Paris-Arras.

Donderdag rijd ik nog een wedstrijd in Frankrijk, als voorbereiding op Roubaix.