Tour de Normandie: rit 5

Vanaf de eerste kilometer werd er erg snel en nerveus gekoerst. Iedereen wist dat er vandaag veel kans was op waaiers en het was dus belangrijk om vooraan in het peleton te rijden.

Toch bleef het peleton gegroepeerd en waren de kleine breuken die er toch kwamen te wijten aan verschillende valpartijen. Wij wisten met lotto-belisol de grootste schade te vermijden en bleven attent vooraan. Zo geraakte ik na 1u30 wedstrijd voorop met nog 9 anderen. Aangezien er enkele renners bij waren die in het klassement nog vooraan stonden moesten we 45km lang vechten voor een voorsprong van een magere 30 seconden.

Toen deze ontsnapping te niet werd gedaan, muisde een andere groep van 6 er vanonder. Het peleton liet begaan en toen de koplopers 2min voorsprong hadden, begon een georganiseerde achtervolging op gang te komen. Ook ik deed voor onze ploeg het nodige werk om een massasprint te verzekeren.

Bij het ingaan van de laatste 2km zorgde ik ervoor dat Dan en Jorne in een goede positie zaten om de sprint aan te vatten. Jorne werd 5e, Dan liet zich in de laatste kilometer aan de kant zetten waardoor hij niet aan sprinten toe kwam.

Ik werd 100ste.

uitgebreid verslag en foto's

video verslag

Groetjes,

 

Jef